OBAVJEŠTENJE

Zbog nadolazeće sezone grijanja javnost obavještavamo o sljedećem:

Dolaskom Medihe Smajić za direktora JU „Kulturni centar Srebrenica“ inciran je sastanak predstavnika nevladinih organizacija,javnih ustanova i ostalih pravnih subjekata koji su zakupci u JU „Kulturni centar Srebrenica“ kako bi se našlo najbolje rješenje za grijanje cijele ustanove .

Međutim, po procjeni stručnih lica( inženjeri) koji su bili u Kulturnom centru Srebrenica investicija postavljanja novog kotla za zagrijavanje je izuzetno skupa a stari koji je kupljen donatorskim sredstvima nije u funkciji. Lokalna zajednica koja je osnivač naše ustanove nažalost nije u mogućnosti sama finansirati ovaj projekat.

JU „Kulturni centar Srebrenica“ u cilju dugotrajnog riješenja ovog problema aplicirala je  na javni poziv kojeg je raspisalo Ministarstvo za ljudska prava BiH te se nadamo da će naš projekat biti odobren i naredne godine u ovo doba  da ćemo imati zagrijane sve prostorije naše ustanove. Do tada molimo naše posjetioce da imaju razumjevanje i ujedno obavještavamo javnost da smo uštedom uspjeli kupiti dva topa za zagrijavanje koji se nalaze u Velikoj sali i koji će značajno poboljšati zagrijavanje ove prostorije.

Hvala na razumjevanju. Pozivamo Vas da nas posjetite!!!