U organizaciji Kulturnog centra i mostarske Onomatobleje u Kulturnom centru Srebrenica 18.septembra s početkom u 20:30 h Izborna smutnja mostarske Onomatobleje u Srebrenici!
Razigrana mostarska triola satire i plača!
Beskompromisno blejanje nad apsurdima društvene svakodnevnice, bockanje drito u meso!
Trojac Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović donose vam novosti iz unutrašnjosti izvanzemaljske zemlje nastojeći pritom osvjetliti puteve inflacije značenja i smisla koja nas je nepažnjom zadesila!
Onomatobleja bleji u svom redovnom terminu i to na frekvencijama Radija Otvorena Mreža (ROM) u emisiji ‘Drugo ime za slobodu’ AbrašRadija, podcast zone Omladinskog kulturnog centra Abrašević iz Mostara, premijerno svakog ponedjeljka od 22 h do 23 h.
2018. godine Onomatobleja uz pomoć OKC Abrašević i BHRI kreće iz radijskog studija i u izbornu kampanju i to ovoga puta scenski i multimedijalno. Njihova prva predstava ‘Izborna smutnja’ kroz septembar pa sve do dana predizborne šutnje pohodi gradove diljem zemlje, istražujući opcije koje ne(i)mamo.
‘Izborna smutnja’ u 1 sat i 20 minuta putem videa, scene i muzičkih numera kopa po apsurdnim situacijama i shvaćanjima istih u kojima se nađe obični mali čovjek pri susretu s temama poput demokracije, birokracije, (ne)zapošljavanja, a pogotovo konfuznog izbornog procesa.
Ulaz besplatan!