JU“Kulturni centar Srebrenica „ je angažovala kuharicu Nadu Rankić za dodatno
osposobljavanje i širenje njenog znanja u kulinarstvu.Znanja će primjenjivati u
svakodnevnim aktivnostima u kuhinji.Neke od aktivnosti koje su se održavale na
radionicama keteringa su: ručno rađena tjestenina,bruskete i dezert,a sve je spremljeno
od kvalitetnih proizvoda i na drugačiji način nego tradicionalno pripremanje
hrane,priprema i serviranje hrane za ketering.U organizaciji Udruženja „Sara Srebrenica“
uz podršku Kuće dobrih tonova organizovane su radionice keteringa za žene koje je
vodio Almir Mukača, osnivač i direktor Kompanije „Fress“ koja se bavi distribucijom
organskih proizvoda i veliki zaljubljenik u kulinarstvo. Na radionicama keteringa učesnici
su imali priliku da dopune svoja znanja i da uz malo mašte mogu veoma lijepo aranžirati
za potrebe keteringa. Ispred JU“Kulturni centar Srebrenica“ prisustvovala je Nada
Rankić.Nada Rankić ima dugogodišnje iskustvo u kuhinji Kulturnog centra Srebrenica i po
svojim specijalitetima je veoma poznata svima nama.Za više znanja bila je prisutna i
aktivna na radionicama kulinarsta koje još uvjek traju i sa kojih će ponijeti mnogo novih
znanja, i novina a i certifikat kulinarstva.