S PONOSOM PREDSTAVLJAMO

Prihvatajući incijativu koja je došla iz Srebrenice od direktorice naše ustanove glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović osmislio je projekt koji je jutros u kabinetu načelnika Srebrenice Mladena Grujičića predstavljen i dogovoreno da s radom počne Škola glume Kamernog teatra u Kulturnom centru Srebrenica.
S obzirom na to da Hadžihafizbegović nije mogao prisustvovati sastanku, ispred ove pozorišne kuće došli su dramaturg Vedran Fajković i marketing menadžer Mirza Muzurović te direktorica našeg Kulturnog centra Mediha Smajić.
Kako je poručeno nakon sastanka već od januara, glumci ove pozorišne kuće svakog vikenda boravit će u Srebrenici, gdje će imati časove glume sa djecom bošnjačke i srpske nacionalnosti.
– Mislim da će ovo biti pozitivna poruka koju ćemo poslati cijeloj državi, a to nam je i cilj. Drago mi je da je Hadžihafizbegović došao na ideju da pomogne djeci Srebrenice i da krenu nekim svojim putem koji će biti budućnost, a ne stagniranje i prošlost.Naravno, želimo davati pozitivne primjere i šaljemo lijepe poruke iz Srebrenice – kazao je Grujičić.