Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica pokreće akciju prikupljanja sredstava za novogodišnje paketiće za mališane ove općine.

 

Kulturni centar Srebrenica je pokrenuo akciju „Novogodišnji paketići za svu djecu Srebrenice“ čiji je cilj podijeliti oko 600 istovrsnih paketića za djecu do završnog razreda Osnovne škole,  a koja žive na području opštine Srebrenica.

 

“Kada iz Srebrenice šalju slike, vole je uslikati praznu. Dovoljno tešku priču nosimo, ali eto, nekada se mora ići i korak dalje. Ove godine sam pred sebe stavio jedan zadatak, i treba mi vaša pomoć. Hoću da na jednoj fotografiji imamo okupljenu svu našu djecu. Svu djecu Srebrenice, bez obzira kako se zovu, ko su im roditelji, kakvi su ove godine bili u školi. Znam da su svi bili dobri, vrijedni i da su oni najvažnije i naljepše što ovaj grad ima”, rekao  je Almir Salihović, vršilac dužnosti direktora Kulturnig centra Srebrenica, te dodao da to neće biti neki grandiozni paketići te da će biti za sve isti.

 

Akcija se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Prva osnovna škola“ Srebrenica, Javnom ustanovom Osnovna škola „Kosta Todorović“ Skelani, Javnom ustanovom Dječiji vrtić „Poletarac“ i Kućom dobrih tonova.

 

“Hajmo napraviti jednu dobru priču iz Srebrenice. Toliko dugujemo djeci koja svojim smijehom ispunjavaju naše ulice, koja vide svoju budućnost ovdje i koji za nas crtaju neko ljepše sutra. Javite mi se za upute o načinu uplata za ovu akciju. Ne treba nam mnogo. Po završetku akcije, sa javnošću ćemo podijeliti sve detalje utrošenih sredstava. Sva fizička i pravna lica koja pomognu akciju biće spomenuta na samoj manifestaciji, ali i u okviru informacija za javnost koje budemo dijelili”, dodao je Salihović.

 

Uplate iz Bosne i Hercegovine možete izvršiti na račun Javne ustanove “Kulturni centar Srebrenica”: 186 – 321 – 03104534 – 56, Ziraat bank.

 

Uplate iz inostranstva se vrše na devizni račun JU Kulturni centar Srebrenica:

IBAN: 395620098120870027, SWIFT: RAZBBA22

NLB Banka a.d. Milana Tepićaa br.4, 78000 Banja Luka, Bosne i Hercegovina

 

Svi naši pokrovitelji biće spomenuti na događaju i pozvani da prisustvuju, a putem medija i društvenih mreža ćemo oglasiti vaš doprinos.

 

Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju na broj: 00387 66 388 005